Hop til indhold

Columbia Montrail Trinity AG

Igen har der været et par nye trailsko på fødderne og denne gang har jeg haft fornøjelsen af og løbe rundt i Columbia Montrail Trinity. 

Skoene er blevet givet til mig af CPH Run Shop, som er en løbebutik der ligger i Rødovre ved Damhustorvet. Jeg kommer der tit og det er her jeg køber mit udstyr, sko og energi op til løbene, så kan med hånden på hjerte sige, at jeg kan anbefale en tur forbi butikken.

Jeg indsætter et link nederst i denne artikel til, hvor du kan læse mere om skoene 🙂 

Da jeg fik skoene, sagde jeg ja til at skrive om dem på den betingelse, at jeg som altid ville skrive min ærlige mening om skoene og det var selvfølgelig en aftale 🙂 Så hvis du vil høre mere om skoene her, så læs med herunder.

Først kan jeg vise lidt fakta om skoene:

Vægt: 289 g

Drop: 8 mm

Lugs: 4 mm

Pebax plate

Pasformen er true to size. Jeg passede uden problemer min sædvanlige størrelse og føler hverken der er for lidt eller for meget plads i tåboksen. Så jeg vil sige, det er en sko de fleste kan bruge mht pasformen.

Der er ikke en stor stack height, men det gør, at du får en bedre fornemmelse af underlaget. Der er pebax pladen i sålen, som har samme funktion som carbonplader i løbesko har, nemlig at give fremdrift og et mere effektivt afsæt. Det er en let sko og man føler ikke man har fået en klods om benet.

Snørebåndene er jeg måske ikke kæmpe fan af, da de er lidt for elastiske til min smag. Jeg gjorde også den “opdagelse”, at ved at placere snørebåndene uden om de blå stropper i snøre-systemet, så følte jeg, at jeg kunne få en bedre pasform på min fod. Måske det virker for dig også? 

Min første tur var rolig, men stadig med både højdemeter og teknisk terræn. Det var en god måde at have tid til at mærke skoene og føle sig frem med, hvordan de reagerede på de forskellige underlag de blev præsenteret for 🙂

På turen var der både ridestier, MTB-spor og lidt off trail, så en rigtig god tur at lære skoene at kende.

Fornemmelsen var god, da skoene er fleksible i sålen og som tidligere nævnt, så er der ikke en kæmpe stack height der tager din fornemmelse med underlaget og det er noget jeg er stor fan af! 😀

Ydersålen er bygget op med 4 mm lugs og det er rigeligt til langt det meste trail synes jeg. Jeg har ikke følt, at jeg har haft brug for en grovere ydersål og den har klaret, hvad jeg har budt den uden problemer. De har været med på MTB-spor med nogle gode lange paveer, træbroer i sporet og selvfølgelig var de også med ude og fange snevejret, selvom det var en kort fornøjelse 😉

Jeg prøver altid at lege med skoene jeg skriver om, i så meget forskelligt terræn som muligt, og her er ingen undtagelse. De har dog ikke været med ude på klipper denne gang, men man kan jo ik få de hele 😉 

En sjov detalje som faktisk fungere ret godt, det er hælen på ydersålen. Den ser lidt spøjs ud ved første øjekast, men især på stejle nedstigninger griber den hesteskoformede hæl godt fast i underlaget og du føler dig sikker på vej ned… Men generelt føler du dig hurtig sikker i, at skoene nok skal gøre deres del af arbejdet i sporet og du kan koncentrere dig om, at holde tempoet oppe 🙂

Jeg synes det er en god sko og en spændende sko, da der bliver tænkt i nye baner og det er jo altid fedt… Især når det som her faktisk fungerer rigtig godt 🙂

Efter en måned i skoene, så vil jeg sige, at det er en super sko til fart og leg i terrænet. Du har en god fornemmelse med underlaget og de kan sagtens gøre sig i det tekniske terræn, også når der kommer fart på. 

Selv om der er ikke er en kæmpe stack height på skoene, så har de gjort det rigtig godt på mine lange ture (30K). På disse ture får du alligevel nogle timer i sporet og der har intet ømhed været – så positivt overrasket her 🙂

Du kan godt bruge disse sko til race day, da det er en sko der gerne vil ud over stepperne.

Så er du på udkig efter en sko du skal løbe stærkt i – så kan du godt give den en chance 😀 

Du læse mere om Skoene her på linket til CPH Run Shop: LÆS MERE

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: