Hop til indhold

Saucony Endorphin Edge

Det har været rigtig spændende at være i skoven den sidste 1,5 måned. Det er jo altid en fest for en trailløber at komme i skoven, men det der lige har givet prikken over i´et er, at der igen har været en par nye trailsko på fødderne.

Denne gang har jeg kunne boltre mig i et par Saucony Endorphin Edge 😀

Inden jeg skriver om min oplevelse med skoene, så vil jeg gøre dig som læser dette opmærksom på, at skoene er blevet givet til mig i samarbejde med Saucony Danmark og CPH Run Shop! Aftalen er selvfølgelig, at jeg skal skrive min ærlige oplevelse med skoene!

Jeg var så heldig at få tilbuddet om, at teste Saucony Endorphin Edge og da jeg i forvejen var på udkig efter en ny racesko til længere distancer, så kunne tidspunktet på dette tilbud ikke passe meget bedere. 

Skoene blev bestilt til mig og nu var det bare at vente på jeg fik en opringning fra CPH Run Shop om jeg kunne komme ud og hente dem…

ENDELIG… Skoene ligger klar 😀

Derfra tog det mig ikke lang tid at komme ud i CPH Run Shop 😉

Der er efterhånden kommet en del forskellige trailsko med carbonplader i og meningerne om det er mange. Men jeg synes det er en spændende ting, så jeg var selvfølgelig spændt på at få Endorphin Edge på fødderne, hvor der bl.a ligger en 2-delt carbonplade i 😀 

Jeg har prøvet lidt forskellige trailsko med carbonplader i og det er altid spændende at mærke, hvordan skoene reagerer, når man rammer skoven og det bliver mere teknisk. Med den 2-delte carbonlade er det meningen, at du får en mere flexibel sål, bedre føling med underlaget og selvfølgelig bedre fremdrift. Om det lykkedes kan du læse længere nede i artiklen her 😉 

Inden vi går videre med oplevelsen, så kan vi lige tage lidt af det tekniske om skoene først!

Vægt:

278g (US9)

Lugs:

4 mm

Drop:

6mm

Stack Height:

30/36mm

Overdelen:

Bygget i Mesh 

Mellemsålen:

Saucony PWRRUN PB Skum + 2-delt Carbitex Carbonplade

Ydersålen:

Saucony PWRTRAC 

Jeg vil ikke gå videre ind i det tekniske, da du finder al info om skoene hos Saucony, som kan fortælle meget mere om, hvordan skoene er bygget op. Du finder link nederst i artiklen her 🙂 

Hvis vi starter med at kigge på skostørrelsen, så vil jeg sige den er true to size. Jeg hoppede ned i min sædvanlige størrelse uden problemer. Du kan med det samme mærke, at det er en racesko du har fået på fødderne… Det er en sko de fleste vil kunne passe uden problemer mht smal/bred fod. Men det er altså en sko der sidder til (som en racesko skal!). 

Det var blevet tid til at komme ud og lege i skoven og jeg havde en rigtig god fornemmelse af skoene allerede inden jeg havde løbet de første meter i dem. Når du får Endorphin Edge på, så er skoene nemme at justere, så den sidder godt og tæt til foden hele vejen op. Min første tur gik ind i Frederiksdal skov, hvor der er rigtig mange tekniske spor og masser af bakker, så altså et perfekt sted at lege i et par nye sko og få fornemmelsen med dem 😀

Som jeg skrev tidligere, så var dette en sko jeg ville benytte til race på længere distancer og derfor var både støddæmpningen og følelsen med underlaget vigtig for mig. De to ting kan dog være rigtig svære at forene i en sko, da god støddæmpning kræver mere stack height i form af mere skum i mellemsålen og god følelsen med underlaget kræver, at du er så tæt på underlaget som muligt og derved ikke har en stor stack height med mere skum.

Endorphin Edge er desuden udstyret med en 2-delt Carbonplade som bl.a skal give dig mere fremdrift i dit løb. Skoene her har en ret høj stack height og med carbonpladen i, så var jeg spændt på, hvordan de ville reagere i sporet. 

Første tur i skoene er klaret og jeg må indrømme at jeg synes det er super sjovt at teste nye sko 😀 Den får altid lidt ekstra gas i sporet, i svingene og i det hele taget bliver der bare leget lidt ekstra 😀

Det første jeg bemærker er det gode bounce og fremdrift man føler på de åbne stier, hvor du kan komme op i fart og få noget flow i dit løb. Mellemsålen er som tidligere nævnt bygget op i Sauconys PWRRUN PB Skum og sammen med carbonpladen giver mellemsålen dig virkelig mulighed for at få noget speed på!

Nu skulle de mere tekniske, små spor udfordres med Endorphin Edge skoene, og med 4mm Lugs på ydersålen, som er bygget af Sauconys PWRTRAC gummi bliver det spændende at se, hvordan skoene reagerer i mudret 😀 Jeg synes ydersålen præsterer rigtig godt, især i fx de tekniske passager på mtb-sporet, hvor du møder rødder og sten. Gummien på ydersålen står godt i de forskellige underlag og du stoler hurtig på skoene står godt og sikkert.

Med en Stack Height på 30/36 mm, så står du utrolig godt i svingene og jeg havde ærlig talt troet, at skoene ville blive udfordret pga den høje stack height. Men du har stadig en god fornemmelse med underlaget og med en 2-delt carbonlade, så hjælper det dig rigtig meget til at have netop fornemmelse med, hvad der sker under fødderne på dig. Jeg er selv meget på forfoden, når jeg løber, og derfor har jeg nok en fordel mht. at mærke underlaget i skoene, kontra en person der laver en hællanding.

Efter min første tur i skoene glæder jeg mig rigtig meget til at lege mere med dem og de vil fremover blive brugt, når jeg skal ud og have fart på i sporet 😀

Jeg havde ikke løbet mange ture i skoene før jeg bl.a tog beslutningen om, at dette var skoene jeg ville løbe DM Lang Trail i på Bornholm. Løbet var 63K og jeg følte støddæmpningen, følelsen med underlaget og i det hele taget den agressive følelse af en racesko var der 😀 

Hammer Trail er et perfekt sted at teste en trailsko. I dette løb får du masser af tekniske passager, klipper og bakker, så det bliver ikke meget bedre 😀

Endorphin Edge præsterede perfekt og der var på intet tidspunkt i løbet, hvor jeg hellere ville have haft en anden sko på fødderne!

Jeg har nu løbet 1,5 måned i Endorphin Edge og jeg har haft skoene med på det meste af, hvad Danmark har at byde på af trail 😉 Her kan jeg bl.a nævne mtb-spor, strand, klipper, vandrestier og de er blevet testet på distancer fra 5K-63K.

Hvis du er på udkig efter en racesko til trail- så kan jeg klart anbefale Endorphin Edge! Du får en sko med god støddæmning, god følelse med underlaget, en carbonplade som giver dig fremdrift og da carbonpladen er 2-delt, så arbejder den rigtig godt med dig i terrænet, når det bliver mere teknisk 😀

Støddæmpningen er god, men det er bestemt ikke en sofa at løbe rundt i. 

Det her er en sko der vil fremad! 

Så køb den, hvis du skal have en racesko eller en intervalsko. Det er ikke en ideel sko til hyggeturen 😉

Holbarheden på skoene har været super god. Jeg har løbet omkring 500K i mit par og der er ingen skader eller slitage at se endnu! Så Jeg ser frem til en masse kilometer i skoene de næste par måneder 😀

Jeg skrev tidligere i denne artikel, at jeg valgte Saucony Endorphin Edge, fordi jeg skulle bruge en racesko til længere distancer. Men jeg har netop lige afsluttet en intervaltræning, hvor jeg løb på ruten til DM kort Trail og jeg vil bestemt ikke udelukke, at Saucony Endorphin Edge kunne være på mine fødder, når starten går d. 15. april 😉 

Så det er en racesko du kan bruge på mange distancer!

Jeg håber du er blevet klogere på om Saucony Endorphin Edge er den rigtige sko for dig. Hvis du har spørgsmål til skoene, så er du selvfølgelig meget velkommen til at skrive til mig 🙂

// Anders Poul

Køb Skoene hos CPH Run Shop

Se hos Saucony

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: