Hop til indhold

Craft CTM Ultra Carbon Trail

Igen igen er jeg hoppet i et par nye trailsko og denne gang er de fra Craft Sportswear – Helt præcist CTM Ultra Carbon Trail. CTM står for Craft Tailored Motion. Disse sko er ikke købt og betalt af egen lomme, men de er derimod blevet givet til mig. Jeg vil dog som altid skrive ærligt om min oplevelse med skoene og fortælle om deres stærke/svage sider, så du som læser kan blive guidet i, om dette er en sko for dig.

Jeg lægger en del energi i, at fortælle om, hvor og hvordan jeg har trænet i skoene, da det giver dig som læser denne artikel det bedste billede af, om skoene egner sig til de steder/konkurrencer som du har i sinde at kaste dig ud i. Jeg indsætter et link nederst i denne artikel til websitet, hvor du kan læse mere om skoene fra Craft selv.

Men lad os få set på det 🙂

Jeg fik skoene hjem og så frem til at komme ud i skoven og teste dem i sporet. De sidder godt på foden og det bemærker man med det samme. 

Der er fin plads i tåboksen, men uden der er for meget plads og man svømmer rundt i den. Størrelsen er true to size og jeg hoppede perfekt ned i min normale skostørrelse.

De er rigtig behagelige at få på fødderne. Snøresystemet er rigtig godt og giver dig mulighed for, at tilpasse skoen, så den sidder præcist hele vejen op ad foden. Materialet i overdelen virker rigtig holdbart og her har jeg selv tidligere oplevet mange gange, at det er det første sted på mine sko, hvor de går i stykker. Så jeg synes det er fedt, at der er gjort noget ud af netop denne del på skoene.

Mellemsålen virker som en der vil fremad og med en indbygget carbonplade, så bliver det spændende at få den ud i sporet og teste, hvor agressiv den er, især når der er fart på 🙂

Ydersålen er Vibram Mega-grip og den er rigtig grov. Mønstret på knopperne er lidt specielt ved første øjekast. Igen bliver det spændende at se, hvad de kan, når de kommer ud i sporet.

Det første vi kan se lidt på er de iskolde facts:

Vægt: 340 (UK8)

Drop: 10 mm 

Stack height: 30 mm/40 mm

Nu var tiden kommet til at få dem på fødderne og ramme sporet.

Jeg valgte min første tur i sporet skulle være en 10K på blandet vandresti, ridesti og MTB spor. Der var ikke de vilde højdemeter på denne rute, men der var en masse sving, mudder, græs og naturlig forhindringer skoene kunne blive testet på. Der var masser af mulighed for at få fart på, både på lige strækninger, men også  de mere kringlede steder, hvor retningsskift i høj fart var muligt.

Jeg kom lige fra en anden trailsko, hvor der var super god kontakt med underlaget og, hvor man mærkede alt (på godt og ondt). Jeg skulle lige bruge et par ture til at vænne mig til, at der var mindre føling med underlaget i Craft skoene… Men efter 3-4 ture i skoene, havde jeg en helt anden oplevelse. Jeg kan ik svare på, om skoene lige skulle løbes til, eller om det var mig der skulle vænne mig til skoene med en højere stack height. Uanset hvad, så havde jeg en nu meget bedre føling med, hvad jeg lavede ude i sporet og det gør også, at man bliver mere modig i, hvad man foretager sig 😀 

Skoene har siddet på fødderne ved hver træning (i hvert fald alle trail-træninger), og races jeg har deltaget i siden jeg fik dem, og der er blevet løbet mange forskellige træningspas og mange forskellige steder i skoene.

Det er en sko der kan gøre sig over det hele og faktisk også på alle distancer 😀 Men især ved de lange ture gør de det rigtig godt. Jeg var lidt skeptisk omkring den grove sål og hvordan det ville gå med at få den ud på hårdt underlag ved fx transportstykker til og fra skoven osv, men her arbejder skoene super godt. På de større stier bliver det meget tydeligt, at det er en sko der vil fremad. Jeg synes, at det kan være svært at vurdere, hvor meget effekt en carbonplade har i en trailsko, når man løber i teknisk og blødt terræn, men når man som her rammer større stier, så kommer det frem synes jeg.

Som jeg allerede har været inde på, så er skoene blevet afprøvet under en masse forskellige forhold som fx mtb-spor, klipper off trail etc.

Ydersålen har gjort det fantastisk! Man stoler virkelig på at den har fat i underlaget og det gør man kan koncentrere sig om at give den gas i sporet 😀

Knopperne der danner mønstret er sat med så lang afstand fra hinanden, at der ikke samler sig mudder mellem knopperne og det er rigtig godt lavet… Jeg har oplevet trailsko, hvor der ikke er nok afstand mellem knopperne og i et fedtet mtb-spor bliver mellemrummet mellem knopperne fyldt op med mudder og så er der ingen funktionen i at have trailskone på :-/

Men for at lige ridse det hele op:

En super sko, som kan det hele. Har du denne sko med dig, så kommer du igennem træningen/racet uanset, hvad du kaster dig ud i 🙂

Der er ingen sko der er den bedste til alt… Så hvis du er barfods-entusiast og elsker at mærke underlaget, når du løber i skoven, så er dette nok ikke skoen du skal vælge! Den her sko er mere beskyttende og behagelig og egner sig rigtig godt til, hvis du skal ud og give den gas! Det vil ikke være min foretrukne racesko til 5K fuld smadder teknisk race i skoven, men derimod et længere ultraløb (som den også er beregnet til) ville den være perfekt til 🙂

Hvis jeg skulle vælge et løb, hvor jeg ville bruge den, så ville jeg sige Højlyngsløbet på Bornholm som er 65K. Her får du en rute, hvor du kommer ind på tekniske, kriglede stier, men også lange transportstykker, hvor du bare kan hamre derud af 😉 Så det ville være en god rute til den her sko 🙂

Jeg håber du er blevet klogere på om skoene her er noget for dig – Jeg har i hvert fald været super glad for at have dem på fødderne både ved mine træninger og i de races, hvor de har siddet på fødderne 🙂

Du er selvfølgelig meget velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål omkring skoene 🙂

Link til Craft

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: