Hop til indhold

ASICS FUJI LITE 3

Så er jeg tilbage med et par nye sko på fødderne.

Det der er nyt denne gang er, at jeg ikke selv har købt disse sko!

De er blevet givet til mig! Jeg har sagt ja til at teste dem og jeg vil altid skrive ærligt om, hvordan jeg oplever skoene. 

Jeg har aldrig tidligere ejet et par sko fra ASICS. 

Så jeg har faktisk været rigtig spændt på, at skulle modtage skoene.

Jeg fik dem på fødderne herhjemme for at lige se om størrelsen var som den skulle være, og jeg synes den er true to size. Jeg hoppede perfekt ned i min normale størrelse. Der er god plads i tåboksen, men uden at man svømmer rundt i den… Så har du en bred fod ville jeg mene den her sko også vil føles god for dig. 

Her er først lidt fakta om ASICS Fuji Lite 3:

Vægt: 252 g (Str. 42,5)

Drop: 4 mm

Stack Height: 14-18 mm

Asics Fuji Lite 3 gør brug af genanvendeligt materiale i hele skoen. Hvor meget og hvordan kan du læse meget meget om i ASICS egen beskrivelse af skoens materialer, som du finder et link til nederst i denne artikel.

Første indtryk af skoen på fødderne er, at de føles lette, sålen synes fleksibel og med et godt bounce i mellemsålen. Jeg glædede mig til at få dem med ud i skoven og lege med dem. Skoene er rigtig behagelig at have på og en lækker lille detalje ved skoene er den lille lomme på pløsen, hvor du kan gemme snørebåndene (som du måske kender fra Salomon). 

Ydersålen er altid spændende på trailsko… Hvor grov er den, hvordan er mønstret og kan de mon stå fast i det danske vintervejr? Sålen her er ikke et “traktordæk” men der er rigeligt greb til de flestes behov! Nu er det tid til at komme ud og løbe i dem…

Jeg har nu været i skoven 3 gange med skoene og alle turene har været mellem 8 og 10K. Som jeg bemærkede da jeg prøvede dem første gang derhjemme, så er sålen meget fleksibel og det gør man har en rigtig god fornemmelse med underlaget man løber på. Den anden ting man hurtig bemærker ved skoene er, at sålen har et rigtig godt bounce og det er selvom der ikke er en kæmpe stack height, hvor der er proppet skum ind. Det føles lækkert at løbe i dem og det er en rigtig behagelig trailsko. 

Man får den her naturlig følelse, når man løber i dem. Selv når man rammer de større stier i skoven, hvor underlaget er hårdt, så er det er ikke et problem i skoene. Jeg synes det er et kæmpe plus, at man sagtens kan klare transportstykker i dem uden det føles ubehageligt.

Det jeg vil teste de kommede dage er, hvordan føles skoene, når der kommer fart på i sporet? Står de fast og kan man stole på, at de gør deres del, når intervallerne eller racet er i gang? Jeg glæder mig i hvert fald til at lege videre i skoene og det er jo altid et godt tegn 🙂

Der er nu blevet løbet en masse i skoene, så jeg nu kan fortælle lidt mere om min oplevelse med ASICS Fuji Lite 3.

Det der bl.a er blevet testet er, hvordan de klarede sig på en længere tur i sporet. Der er kan være stor forskel på, hvordan en sko føles efter en eller to timer, og denne gang har jeg været ude på en træningstur på to timer. Turen gik rundt på MTB-sporet i Tisvilde i Nordsjælland og her er der både de hårde sektioner, hvor sporet er bygget og så er der selvfølgelig en masse kilometer, hvor sporet bare løber rundt i den dejlig bløde skovbund. 

De fleste trailsko, hvor man har god føling med underlaget, så er der tit en regning der skal betales med ømhed i læggene (sådan er det i hvert fald hos mig), pga den lave stack height, men her kan jeg kun rose skoene. Jeg har en en super god fonemmelse med underlaget og der har intet ømhed været i læggene efter mine træninger i skoene, uanset om det er korte, intense eller lange ture. 

Mellemsålen har præsteret rigtig godt med god stødabsorbering, men som tidligere nævnt, så er ydersålen ikke beregnet til de helt vilde “Mud Races”. 

Der er dog rigeligt med greb til din daglige træning i sporet – også når det har regnet. En positiv ting ved sålen er dens evne til at stå fast på sten og klipper. Jeg blev egentlig ret overrasket, men den gør det utrolig godt på den slags underlag. Det man dog skal være opmærksom på, hvis du bruger skoene disse steder er om der skarpe klippestykker eller andet der kan prikke op i sålen… Som tidligere nævnt, så har du god følelse med underlaget, da man kan mærke underlaget man løber på… Men det kan man så også, hvis det er skarpe klippestykker etc. Jeg har ikke haft en direkte negativ oplevelse med det, men det er værd at nævne, at der ingen rockplate er i skoene.

ASICS Fuji Lite er en perfekt trailsko til dine daglige træninger i sporet. Det er en rigtig lækker sko, hvor der er masser af muligheder i den. Har du ASICS Fuji Lite 3 med dig, så er du altid sikret at komme gennem din træningen uanset, hvad du byder den! Du kan sagtens bruge skoene som dine race-sko/intervalsko, når du skal i skoven og løbe ræs, men over vinteren skal du være opmærksom på, om sålen er grov nok til ruten du går i krig med.

Så alt i alt er det rigtig lækker sko! 

De er perfekt til langt det meste du finder på at byde den i skoven. 

Den har en fremragende stødabsorbering uden at den fjerner fornemmelse med underlaget. Køber den denne sko, så bliver du ikke skuffet.

ASICS er kommet med en flere spændende trailsko, bl.a deres FUJISPEED.

Den sko kunne være et rigtig godt bud på en racesko i sporet!

Men som lovet, så er her et link til ASICS egen hjemmeside, hvor du kan læse mere om Fuji Lite 3 og alle deres andre trailsko.

Link: https://www.asics.com/dk/en-dk/fuji-lite-3/p/1011B467-300.html?width=Standard

Jeg håber du er blevet klogere på om denne sko er noget for dig 🙂 Hvis du har spørgsmål til skoene eller, hvad jeg har skrevet, så er du selvfølgelig meget velkommen til at skrive til mig! 

Det kan du gøre på mail: info@trailrundenmark.dk

Alt det bedste

// Anders Poul

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: