Hop til indhold

VJ MAXx

Det er ved at være lidt tid siden vi sidst har delt vores oplevelser med nye trailsko med jer… Men vi har ikke ligget på den lade side mht at afprøve nye sko 😉 Derfor har vi planlagt en del indlæg de kommende uger, hvor du kan læse om bl.a Salomon Pulsar, adidas Terrex Speed SG, Scott Supertrac RC 2 og i dette indlæg, VJ MAXx 🙂

Som altid når jeg skriver om min oplevelse med en sko, så er den ikke sponsoreret! De er købt og betalt af egen lomme, så du kan være sikker på at jeg ingen interesse har i, at hverken tale skoene op eller ned 🙂 

VJ er et mærke jeg længe har kigget på, men som jeg aldrig har fået stiftet bekendskab med… Men det er der lavet om på nu og jeg har set meget frem til at få dem på fødderne.

“Best grip on the planet”, siger de selv… Forventningerne er store!

Jeg købte skoene til det formål, at kunne løbe længere races i dem, men også til de hurtige og tekniske træninger i sporet, hvor greb og stødabsorbering var, hvad jeg gik efter, men uden at miste fornemmelsen med underlaget pga. for stor stack height.

Lidt om skoene

Pris: 1300 kr

Vægt 270 (str UK 8)

Stack height: 18/12 mm

Drop: 6 mm

Knopper: 4 mm

Skoene købte jeg på VJ´s egen hjemmeside, da jeg ikke kunne finde en fysisk butik, hvor jeg kunne prøve dem… Jeg synes altid det er fedt at kunne prøve skoene inden man køber dem og mærke efter om de er, som man ønsker i materiale, flexibilitet osv… 

Men skoene kom ind ad døren og som altid vil man gerne ud i skoven med dem på hurtigst mulig 😀 Men jeg må indrømme, at da jeg fik dem i hænderne første gang var jeg godt nok noget skeptisk :/

De mindede ik om noget jeg havde prøvet før, men det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting… Mit første indtryk, der følte jeg de var stive, lidt klodsede og kunne ikke rigtig forestille mig det her match blev en succes… Men, men men….

Jeg havde faktisk gået en lille tur i skoene om aften for at få dem til at sætte sig lidt, vænne min fod til dem osv. da de næste dag skulle ud på et teknisk mtb spor, hvor der skulle løbes intervaller i sporet.

Når du starter med at løbe i skoene har du en god føling med underlaget, den sidder godt på foden bl.a ved hjælp af det fitlock system der kører ved svangen, og som holder foden godt og sikkert på plads. Skoen føles som en del af foden og ikke en klods om benet 🙂 Normalt dør mine trailsko altid i overdelen, hvor de flækker i siderne – jeg tvivler stærkt på, at dette kommer til at gøre sig gældende med denne sko, hvor overdelen virker ekstrem holdbar… Og efter flere uger i sporet er der ingen tegn på nogen skader her!

Det var blevet tid til intervallerne og der skulle fart på i sporet. Sporet der blev løbet på var dejligt mudret med træbroer og paveer, så skoene fik noget at se til. Som tidligere nævnt, så er der 4 mm knopper under skoene og mange “rigtige” muddersko er helt oppe omkring 8 mm kropper, men skoene overraskede mig virkelig positivt i mudret og stod udemærket, når man tænker på der “kun” er 4 mm knopper. En anden ting der er fedt, er måden knopperne er placeret på. Her er god afstand imellem dem og det gør mudder ikke samler sig under skoene. På paveerne og træbroer har jeg aldrig oplevet en sko der stod bedre. Det gummi der bruges her i ydersålen er fantastisk på sten og træbroerne i sporet!

Efter første tur var mit syn på skoene nu fuldstændig ændret! Og de kommende ture i skoene så jeg nu meget frem til 😀

Når der løbes teknisk trail med mudder, skarpe sving, op/nedstigninger, så foretrækker jeg at have meget lidt stødabsorbering og dybe knopper, men den kombi er mine lægge ik altid lige så glad for som jeg er. Men er det et race, så kan man jo altid gå lidt sjovt dagen efter, hvis bare racet er gået godt, så lever man med lidt ømme lægge 😉 Men med denne sko havde jeg længere race i tankerne og var lidt bekymret om den “lave” stack height ville give mig problemer mht ømme lægge. Men gik efter en kombi, hvor der var nok stødabsorbering til at holde mine lægge fit, men uden at stack heighten stak helt af. Jo højere stack height, jo mindre føling har man med underlaget – så det handler altid om at finde et godt setup der fungerer for dig. 

Jeg var desuden en tur på Bornholm og der fik jeg mulighed for at løbe ud og lege i Paradisbakker og det er et perfekt sted at lege med nye trailsko. Bakker, klipper, tekniske passager og mudder – solen skinnede og jeg behøver vel næsten ikke fortælle jeg havde en fest. Jeg har skrevet lidt om det før, men er du i nærheden af Paradisbakkerne, så skal du unde dig selv at tage derind og løbe! Der er 3 afmærket ruter. Gul, blå og rød på hhv. 6, 5 og 3K og det er altid fedt at tage turen rundt. Nå, men tilbage til skoene 😉

Igen præsterende de fantastisk og skoene føltes lækre i sporet. Det er virkelig en sko man hurtigt stoler på! Der er god plads i tåboksen, men uden man svømmer rundt i den. Overdelen føles ret stiv når du står med skoene inden du får dem på, men det mærker du intet til, når du først er i gang med løbeturen. Stødabsorberingen fungerer godt og selv på mine lange træninger (+20K) har der ikke været problemer med hverken fødder eller lægge. Men, det er så længe du bliver inde i “rigtig trail”. Efter en weekend i Sverige, hvor jeg havde transportstykker på store grusveje, der jublede min lægge, fødder og ankler ikke over stødabsorberingen 😦

Jeg er fan af skoene og de har overrasket mig meget positivt fra da jeg første gang stod med dem i hænderne.

For lige at runde af, så er det ikke en hyggesko. Skoene er fede at løbe stærkt i, og især, hvis du er ude i terræn, hvor grebet er af stor betydning. Så en lækker sko til race day i teknisk terræn!

Skal du have en sko, der er “behagelig” og bruge den til at have en lækker oplevelse på din løbetur, så er det ikke skoen du skal gå efter 🙂 

Jeg skriver her om min oplevelse med skoen som trailløber. Jeg tror skoen ville gøre sig endnu bedre i OCR og swimrun… Men de oplevelser må jeg have til gode 😉

Hvis du er interesseret i skoen, så kan du læse mere om, hvad VJ selv skriver om MAXx HER

Jeg håber du er blevet klogere på, om VJ MAXx skal være din næste sko til race day 😀

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: