Hop til indhold

Adidas Terrex Speed Pro 190

Jeg har fået et par nye sko på fødderne og det er jo altid sjovt! Adidas har Terrex serien og syntes med det samme den så spændende ud. Men især en af skoene fangede min interesse, nemlig Terrex Speed Pro 190. Du kan se hele Terrex kollektionen HER

Jeg har tidligere løbet mange races i Inov8 X-talon 190 og 210, og det der gjorde lige disse sko til nogle af mine personlige favoritter er:

De er lette.

De har et super godt greb.

Man har en fantastisk føling med underlaget.

De absorberer ikke meget, når de bliver våde.

Lige præcis disse ting gør sig også gældende for Adidas Terrex Speed Pro 190. Da jeg så sålen og længden på knopperne, havde jeg måske ikke forestillet mig de stod så godt i terrænet, som det viste sig de gjorde. Kigger man på sålen på de Inov8 modeller jeg nævnte tidligere, kan man hurtigt forestille sig knopperne står godt i underlaget. Kender du ikke Inov8 x-talon 210 kan du se den HER

Jeg løber mange forskellige steder og skoene her har været med mig i mange omgivelser. Her kan jeg bl.a nævne (ski)bakker, skrænter ,off trail, mtb spor, stranden, i vandet, til race og på min egen lille testrute på 6,7K – satte faktisk min hurtigste tid i denne sko (og så endda i regnvejr). Det er en sko der er beregnet til at skulle løbe stærkt i. Smalt design og ikke nogle ekstra puder her og der. Den er skrællet, så den vejer så lidt som muligt og det er bl.a det der gør, at den er så fed.

Terrex Speed Pro 190 på fødderne til VMX – Vånga Mountain Xtreme

Som du nok allerede har regnet ud, så er jeg fan af denne sko!

Men som med alle sko, så kan de ikke være perfekte til alt du kaster dig ud i… 

Der hvor jeg synes de præsterer helt vildt godt er:

Korte distancer 

Teknisk trail 

På korte distancer gør skoene det super godt – jeg ville selv have lidt betænkligheder ved at skulle op og løbe 1/2 marathon distancen eller mere i dem. Der er næsten ingen støddæmpning, men dette gør også, at du har perfekt føling med underlaget… Og man kan ikke få det hele. Men det er jo forskelligt fra person til person, hvor ens grænse går og, hvor meget underbenene og fødder vil lege med på, når man arbejder med sko der ligger så lavt. Der er jo selvfølgelig også ruten at tage i betragtning – er der fx lange transportstykker på hårdt underlag eller foregår hele ruten i skovbunden osv.

Jeg har løbet en del mtb-spor med skoene og de står godt selv om det er vådt, men sporene er tit hårdt underlag og det mærker man. Så man skal lige vurdere, hvad man skal bruge skoene til.

Teknisk trail er guf for de her sko. Du ligger lavt og har en rigtig god føling med underlaget. Det gør du kan lave skarpe sving og retningsskift i høj fart. Løber man i en sko med en høj stackheight, så kommer netop problemet med skarpe sving og retningsskift – men det gør sig som sagt ikke gældende med denne sko. På nedstigninger i høj fart stoler man hurtigt på, at sålen gør det den skal og du kan koncentrere dig om at give den gas.

Så er du ude efter en sko der skal klare teknisk trail på korte distancer og med fart på, så er denne sko et rigtig godt bud en vinder! Og bliver den våd er det ikke noget problem, da den ikke absorberer vandet.

Skal du derimod ud og have en ny sko til dine lange søndagsture i langsomt tempo og nyde turen er det ikke skoen der vil løse den opgave.

De tekniske detaljer om skoene vil jeg lade Adidas selv forklare dig om, men det kan du læse mere om på linket herunder, hvor du samtidig kan købe skoene, hvis du føler dig klogere på om de er noget for dig efter du har læst min oplevelse med skoene 🙂

LÆS MERE HER

På linket øverst i dette indlæg kan du se hele Terrex kollektionen. Her finder du bl.a også andre trailsko med mere støddæmpning som fx Terrex Speed Ultra. En anden sko der kunne være interesant er Terrex Speed SG som med den grovere sål vil være god i vinterens mere våde vejr. Men her må du selv på jagt og læse om skoene 😉

Bemærk: Skoene er ikke sponsoreret! De er købt som almindelig kunde, så du kan være sikker på at jeg skriver min ærlige oplevelse med skoene, da jeg ingen interesse har i, at hverken tale skoene op eller ned.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: