Hop til indhold

THE NORTH FACE – FLIGHT VECTIV

Dette indlæg er skrevet over en måned, hvor jeg har løbet rundt i Flight Vectiv fra The North Face. Indlægget her er skrevet som min oplevelse med skoen og ikke en anmeldelse af skoens opbygning. Hvis du er interesseret i at nørde mere i, hvordan skoen er opbygget og få større viden omkring dette, så finder du et link til The North Face website, hvor du kan blive klogere på alt dette 🙂

Skoene er købt som almindelig kunde og de er ikke sponsoreret. Du kan som læser af dette indlæg være sikker på at du får min ærlige mening om skoene og at jeg ikke har nogle interesser i at hverken tale skoene op eller ned 🙂

Nå, men lad os kaste os ud i det 😉

Jeg var super nysgerrig på den nye trailsko fra North Face! Jeg endte med at købe et par og her i artiklen vil jeg skrive lidt om min oplevelse med skoen.

North Face – trailsko – carbon… Jeg måtte ha´ et par! Kunne ikke rigtig få det til at give mening med carbon i en trailsko, så jeg røg i fælden 😉 Jeg syntes de så super fede ud og det er altid et motivationsboost at få nye trailsko, så de skulle da ha´ et forsøg 🙂

Skoen kom på og de er mærkbart anderledes end andre trailsko! Når du træder ned i den kan du mærke….. Hmmm bedste måde at beskrive det på er nok, at man føler sig spændt op til trail-lir 🙂

Men om det skulle være en succes i sporets skulle komme an på en prøve. Min første tur i skoven med skoen var planlagt til de større skovstier, hvor jeg havde 4 x 2K tempo på programmet. Under opvarmningen var jeg lige inde og vende på lidt ridestier og lege lidt med de nye sko. De større skovstier rundt om Store Gribsø var dækket af sne som var blevet stampet godt og grundigt. Så jeg var spændt på om jeg ville kegle rundt i skoene eller om sålen kunne stabilisere en, når der var noget fart på.

Tempoløb på store skovstier er sgu en fest i denne sko! Den er aggressiv og det hele spillede rigtig godt. I den hårdt stampede sne stod skoen meget bedre end jeg havde regnet med, så alt i alt en rigtig lækker dag i skoven! 

Intervaller ved Store Gribsø

Min anden tur i skoen skulle være noget rigtig trail havde jeg besluttet og da jeg aldrig havde løbet mtb sporet i Danstrup Hegn, så var dette da en perfekt mulighed for at lege med skoen i nye omgivelser 😀 

Sporet er 15K rundt med 200 højdemeter. Dejlig afvekslende omgivelser og terræn i sporet, som var godt dækket af sne og is. Jeg var ude efter at se, hvordan følingen med skoen var når det blev teknisk. 

Jeg synes at det er en super lækker sko og den klarede dagens træning uden problemer. Men skulle jeg løbe race, hvor det blev teknisk som i dag ville jeg aldrig stille op i denne sko… Jeg synes ikke jeg er helt tryk ved den på fx nedstigninger, hvor du kommer ind i sving med fart på… Men de kommende dage/uger bliver sjove at arbejde videre med skoen. Forhåbentlig kommer der nogle varmere dage og noget mudder i stedet for is i sporet 🙂 

Trail i Rude Skov

Jeg har nu løbet rundt i skoene i en lille uge (6 dage) og har trådt 112 km i dem. I starten da jeg løb i skoene syntes jeg, at man manglede følelsen med underlaget, men efter et par dage i skoene, så har man hurtigt vænnet sig til dem. Det er ikke som at løbe i et par Inov8 210, men du får hurtigt en fornemmelse af, hvad skoene kan og ikke kan i sporet og derfra bliver du mere modig og finder ud af, den faktisk gør det ret godt selvom det er teknisk trail. Da jeg startede dette indlæg og lige havde fået skoene var det frost vejr og masser af sne og is i skoven – dette har desværre ikke ændret sig 😦 Jeg ville rigtig gerne ud i noget mudder og lege med skoene og da de stadig er hvide, så vidner det om, at de ik rigtig er blevet testet endnu 😉 

Men de sidste dage har skoene været med mig på alle trailture (kun en enkelt havde jeg dem ikke med mig), og der er blevet løbet masser af MTB spor, her kan bl.a nævnes Geels Skov, Rude Skov og Danstrup Hegn. Da jeg besøgte Geels Skov var de selvfølgelig også en tur forbi Holte Kollen (Den gamle skihopbakke) og lege med de forskellige op/nedstigninger. Grebet i skoen har overrasket mig positivt. De står virkelig godt og det gør sig gældende både på op/nedstigninger men også i svingene på MTB sporet. Jeg har ikke kunne teste dem når det er mudret og mere normal “Dansk Trail”, men mon ik der kommer masser af regnvejsdage i nær fremtid, hvor der kan leges med mudder… Alt andet skulle da undre mig 😉 

I går skulle jeg løbe min lange tur i skoene og distancen var planlagt til 30K. Ruten som jeg havde udset mig var Danstrup Hegns MTB spor og Gurre Sø. De første 11K løb jeg på MTB sporet i Danstrup Hegn, hvorefter jeg drejede af en større skovsti ned mod Gurre Sø som jeg ville ramme efter 3K. Hele Danstrup Hegns MTB spor er 15K langt og har 200 højdemeter, ingen vilde bakker, men lidt op/ned hele tiden. Turen mod Gurresø var ret flad og det samme gjorde sig gældende rundt om søen som ca. er 9,5K rundt. Turen rundt om Gurre Sø er ret fed! Jeg lærte den først at kende, da en klubkammerat fra Blovstrød Løverne fortalte mig om den. Man kan løbe i kanten af søen næsten hele vejen rundt, så er du i nærheden, så er det klart en tur værd 😀 Efter at have rundet søen gik turen retur mod MTB sporet for at tage de sidste 3K inden jeg kunne stille løbeskoene fra mig og holde fyraften.

Det blev en rigtig fed tur og jeg vil inden længe lægge ruten op på siden her under video + GPX så du kan prøve kræfter med den samme tur 🙂

Nå, men tilbage til skoen… Den gør det som tidligere nævnt rigtig godt i det mere tekniske terræn – den kræver noget tilvænning, men efter nogle ture i skoen fandt skoen og jeg hinanden (håber det samme ske hos dig). På den lange tur jeg tog i går havde jeg en del flade stykker og skoen har et fedt drive! Om det er ren placebo fordi jeg ved der er carbon i skoen skal jeg ikke kunne sige, men “whatever works, right?” 😉  

Indtil videre er jeg fan af skoen og glæder mig til mange flere træninger i dem 🙂 Det som jeg nok lige skal sige om skoen er, det er en race sko – Hvis du køber den for at løbe rolige ture i skoven, hygge og opleve naturen, så vil du nok ik være super begejstret for den…. Men køber du den for at få nogle hurtige intervaller i benene, så er den et rigtig godt køb 🙂

Fortsættes når der kommer noget mudder jeg kan lege med i sporet 😉

Frosten er forsvundet og der har været masser af dage til at lege med skoene uden sne og is. Jeg har fået trænet en masse ture i skoene i forskelligt terræn. Ridestier, mtb-spor, stranden, off trail, vandrestier etc.

Jeg synes det er en rigtig fed sko! Den gør det virkelig godt rigtig mange steder, men på et mudret mtb-spor eller bare en mudret sti med stejle op/nedstigninger er det ikke en fest. Sålen står bare ikke godt i mudret… En anden ting der ik fungerer er, hvor meget skidt der kommer ned i skoen, når du løber i mudret terræn og det samme gør sig gældende, hvis du bevæger dig ud i sand. Her oplever jeg gang på gang, at skidt ryger ned i skoen.

På trods af dette, så er jeg stadig glad for skoene! Men det gør også, at skulle jeg bruge dem i et race, så ville jeg være ret sikker på, hvad ruten bød på for ikke at stå med skidt i skoene eller steder, hvor farten skulle sættes ned for man ikke mistede kontrolen over skoen i sporet.

Skoen er ret åben ved hælen og skidt kommer nemt ned i skoen 😦

Som tidligere nævnt, så spiller skoene især på de større stier, hvor du kommer op i fart og her kan skoens fordele mærkes. I sporet, hvor det bliver teknisk synes jeg ikke man mærker skoens power, som man gør på de større stier. Men de gør de ikke dårligt i terrænet.

Hvis du har lyst til at læse, hvad North Face selv skriver om skoen, så kan du på linket se mere på deres website. Her kan du finde oplysninger om skoens opbygninger og andre facts om skoen. Se mere HER

Jeg synes:

Skoene er perfekte til, hvis du løber trail i tørre spor, større stier og med fart på.

Bevæger du dig ind i det mere tekniske våde terræn, så synes jeg ikke de gør det godt.

Har jeg fortrudt mit køb af skoene: Nej, bestemt ikke!

Ville jeg købe et nyt par, hvis jeg mistede dem jeg har: Nej

Dette er min oplevelse med skoen! Om den er noget for dig skal jeg ikke gøre mig klog på. Jeg håber dog du har fået et indblik i skoens stærke og svage sider, hvis du har nået hele vejen gennem, hvad jeg har skrevet i dette indlæg.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: