Hop til indhold

Nike Air Zoom Terra Kiger

Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er fan af trailsko fra Nike. Jeg har løbet i Wildhorse, Pegasus 36 trail, Pegasus Trail 2 og dette er min tredje model af Terra Kiger.

Jeg havde egentlig ikke planlagt at købe Terra Kiger, men da jeg var ude og købe mine On Cloud Venture Peak så jeg, at Terra Kiger var på tilbud.

Efter at have prøvet dem på i butikken, så røg de med hjem. De sad lækkert på foden og jeg har tidligere været rigtig glad for mine Terra Kiger modeller, så hvorfor ikke 😉

Der er ikke noget specielt funky ved skoen – ingen fancy snørebånd, indbygget gaiters etc… Men det er nu også meget rart en gang imellem 🙂

Lidt facts om skoen:

Vægt: 290 g

Drop: 4 mm

Stackheight: 10,5 mm forfod – 14,5 mm hæl

Den første Terra Kiger sko jeg selv løb i var den fjerde version af skoen. Den havde mere stødabsorbering og var som jeg husker det, mere i stil med Pegasus Trail 2 mht stødabsorbering.

2017 med min første Terra Kiger

Den nye version af skoen har mere fokus på race. Den lave stackheight gør du har en god fornemmelse af underlaget og det hjælper at sålen er meget fleksibel. Som jeg altid skriver, så er dette også et spørgsmål om smag og behag. Så det der fungere rigtig godt for mig er ikke ensbetydende med at det er tilfældet med dig…

Det er ikke en sko jeg ville anbefale til ultra – men det gør det fint på de længere træningsture. Jeg har selv løbet flere 30K træningsture i den, hvor den har klaret turene uden mine ben blev slagtet.

Sålens mønster er ikke specielt grov, så det er ikke en muddersko, men den gør det rigtig godt på allround trail.

Det som jeg rigtig godt kan lide ved skoen er, at den kan sagtens begå sig i det tekniske terræn, ikke pga sålens mønster, men fordi man har en god fornemmelse af underlaget via den lave stackheight og den fleksible sål. 

En rigtig fed sko til de dage, hvor der skal fart på i sporet, uanset om det er trail-intervaller eller til race day. På glatte dage i sporet vil du dog opleve, at den ikke står super godt fast – men du skal nok komme gennem dagen med dem på fødderne.

Skal du løbe langt og langsomt – måske på de større stier, så ville jeg se efter en Pegasus Trail 2 i stedet. Terra Kiger har ikke samme stødabsorbering som fx Pegasus Trail 2.

Men alt i alt en sko som jeg stadig er fan af!

Jeg håber du er blevet klogere på om Nike Air Zoom Terra Kiger er noget for dig. Hvis du er interesseret i skoen og du sidder med et spørgsmål som jeg ikke har været omkring i denne artikel, så er du meget velkommen til at kontakte mig på info@trailrundenmark.dk

Bemærk: Skoene er ikke sponsoreret! De er købt som almindelig kunde, så du kan være sikker på at jeg skriver, hvad jeg ærligt synes om skoen 🙂 

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: