Hop til indhold

Cloudventure Peak

Jeg har fået mig et par On Cloud VenturePeak og det er en sko jeg har glædet mig til at få på fødderne. Jeg har tidligere løbet i flere af On´s sko og specielt forgængeren til denne sko var jeg stor fan af.

Som ved de sidste artikel, hvor jeg skrevet omkring min oplevelse med de sko jeg selv løber i, så er denne sko ligeledes købt som en almindelig kunde og den er ikke sponsoreret. Du kan derfor som læser være sikker på, at det er min ærlige mening om skoen og ikke en anmeldelse der skal “sælge” skoen!

Den nye model er meget anderledes og jeg var lidt tilbageholden med at købe den efter at have set den online, men da jeg prøvede den i butikken føltes den med det samme som en rigtig lækker trailsko, så købte den uden at tøve!

Jeg har nu løbet i skoen i 4 uger og herunder kan du læse, hvad jeg synes om den. Men først lidt iskolde facts:

Vægt: 260 g

Drop: 4 mm

Købt i Marathon Sport: Tilbud til 1100 kr (normalpris 1400 kr)

Når du får skoen på føles den rigtig lækker, nærmest som en strømpe du tager på fødderne, og det gør også, at du føler du går i et med skoen. Min første tur i skoen var på tørre trailspor og her er skoen rigtig lækker at løbe i. Jeg følte jeg havde god kontrol og en god fornemmelse af skoen.

Men nu er vi gået ind i de mere våde og mudrede tider! 

Da jeg testede Salomon S/LAB ULTRA 3, startede jeg med at være lidt skeptisk omkring skoen… Men jo mere jeg løb i den, desto bedre kunne jeg lide den, og da jeg skulle slippe den, så jeg kunne teste de nye sko, så havde jeg faktisk lyst til at blive i skoen! Men ved denne her sko er det lige omvendt!

Jeg startede med at være vild med denne sko, den sad rigtig godt på foden, lav stack height og tænkte, at dette er nærmest en perfekt sko. Men jo mere jeg løber i denne sko, jo mindre kan jeg lide den!

Men hvorfor kan jeg ikke lide den…

Rødder, sten og mudder, føles som ren skøjtebane og ved kilen i hælen som deler de to “clous” samler der sig mudder og sten og det er der ikke ligefrem nogen fordel ved. Har været virkelig glad for forgængeren til denne model og derfor tror jeg også, at jeg måske er lidt ekstra skuffet. 

Her efter en træningstur, har sten har sat sig fast.

Overdelen er rigtig lækker og som tidligere nævnt får man den her strømpe følelse. Men når det går lidt vildt for sig, så holder den ikke foden godt på plads i skoen og det elastiske materiale gør, at den bliver for livlig f.eks i skarpe sving. Det skal dog siges, at overdelen holder rigtig godt selvom den kan virke lidt sårbar. Flere gange, hvor jeg har løbet off trail har jeg ramt ind i grene i skovbunden, hvor jeg var sikker på den havde revet skoen op, men ikke en skramme! Det samme har gjort sig gældende med mine tidligere on sko, hvor overdelen altid har klaret skærene uden problemer!

Sålen er opbygget af knopper under forfoden og “clous” ved midtfod og i hælen, men når man rammer de tekniske områder i sporet, hvor der er rødder, sten og mudder, så er følingen der bare ikke med skoen og jeg synes ikke den står godt på nogen af tingene. Jeg føler sålen er for stiv og man “smutter af” på det man træder på. 

Som semi-trailsko gør den det godt. Skal du løbe teknisk trail og elsker at løbe i mudder, så er det ikke den rigtige sko!

Kan du lide en tur i skoven, hvor du er inde og lege lidt på mtb sporet inden du igen er ude på de større stier, så er det en fin sko! Men det job er der mange andre sko der også kan klare! 

Jeg håber du er blevet klogere på om denne sko er noget for dig. Hvis du vil vide mere om skoen, evt noget jeg ikke har været omkring i denne artikel, så er du altid velkommen til at skrive spørgsmål. Brug kontaktformularen under kontakt.

// Anders Poul – Trail Run Denmark

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: