Hop til indhold

Salomon S/LAB ULTRA 3

Salomon S/LAB ULTRA 3

Næste sko jeg har fået på fødderne er Salomon S/Lab Ultra 3. En sko jeg er meget spændt på at prøve, da det er nogle år siden jeg sidst har løbet i Salomon sko.

Som ved sidste artikel, hvor jeg skrev omkring min oplevelse med Nike Pegasus Trail 2, så er denne sko ligeledes købt som en almindelig kunde og den er ikke sponsoreret. Du kan derfor som læser være sikker på, at det er min ærlige mening om skoen og ikke en anmeldelse der skal “sælge” skoen!

Om Skoen:

Skoen koster 1400 kr på Salomon.com 

Vægt: 290 gram 

Drop: 8 mm

Til nye trailløbere der læser denne artikel, så synes jeg det er vigtigt at fortælle, at fordi man køber en trailsko er det ikke ensbetydende med man står godt i ethvert terræn. Der er masser af forskellige trailsko at vælge mellem og f.eks sålens mønster og hvor grov sålen er (længden på gummiknobberne) har stor indflydelse på, hvor godt du står fast. 

Herefter skal man også kigge på stackheight (højden på sålen). Hvis der er en stor højde kan de være rigtig behagelige at løbe i, hvis man f.eks tænker på støddæmpning i landingen, men skal du bruge dem i blødt underlag (som Trail jo ofte foregår i), mudderstier og måske teknisk terræn med skarpe sving, så er en høj stacksheight måske ikke det smarteste valg, da du mister noget af fornemmelsen med underlaget og i sving kan skoen blive ustabil.

Men som med alt andet, så er vi alle forskellige, smag og behag osv. Men herunder er min oplevelse med Salomon S/Lab Ultra 3. 

Og nu til sagen!

Min første tur i skoen var planlagt til 15 km. Jeg havde en kilometers transportstykke på asfalt inden jeg ramte skoven og de sjove spor, hvor der skulle leges med op/nedstigninger, sving mudder osv. 

Den første kilometer er overstået og benene er begyndt at blive varmet ordentlig op. Tiden er inden til at komme i gang med at teste skoen rigtig.

Sålen er ikke den groveste, men den står rigtig godt i terrænet. Jeg har en rigtig god fornemmelse med underlaget og jeg stoler på skoen gør sit arbejde, når der kommer fart på i sporet og at den holder mig stabil.

Denne første tur i skoen tog mig gennem MTB spor, ride stier, større skovstier og selvfølgelig off trail – så der var lidt af det hele, men langt fra nok til at kunne bedømme en sko ud fra dette. Følelsen da jeg løb hjemad var dog rigtig god. Jeg følte, at selvom skoen er lavet til længere distancer, så kan man godt mærke at det er en race-sko og den er ikke bare et “comfy ride” fra A til B, men mere en sko der vil hurtigt frem i terrænet. 

Mange flere ture venter nu i denne sko og glæder mig allerede til jeg skal have den på fødderne igen, hvor der er en 30K tur på programmet. Så bare det at man glæder sig til igen at skulle have den på fødderne igen er jo et godt tegn i sig selv. Min eneste bekymring efter første tur var, hvordan de ville føles på de længere distancer. Ville de f.eks. blive for hårde for underbenene efter 30K???

Jeg har nu løbet i skoen i over en måned og mange træninger er nu blevet udført med Salomon S/Lab 3 på fødderne og jeg bliver faktisk mere og mere glad for den. Jeg har haft den på fødderne på længere distancer, i teknisk terræn, gennem regnvåde spor, mudder og med ud på klipper og sagen er den, at den gør det virkelig godt! 

Skoene sidder rigtig godt på foden og man mærker ikke man har dem på. Jeg føler selv tit, at når man kommer ned i en sko der er beregnet til længere distancer, så føles de store, klodset og man mærker konstant de sidder på fødderne. Det synes jeg ikke er tilfældet med disse sko og det gør samtidig, at man stoler på man står godt i sporet, når der kommer fart på og det bliver teknisk. Det er som tidligere nævnt ikke en sko med den groveste sål, så skal du til et race, hvor du ved, at der venter mudder med mudder på, så ville jeg se efter en anden sko til dagen. 

Tidligere har jeg skrevet om Nike Pegasus Trail 2 og med den sko sejlede man rundt, når det blev “rigtig trail” med skarpe sving, ujævnt underlag osv. 

I denne sko står du godt i sporet, den bliver stabil på foden når det er teknisk og giver dig hele tiden en god fornemmelse med underlaget du løber på. Løber du på fedtede mtb-spor, så kan den dog godt blive lidt livlig.

Jeg har testet skoen ved mange forskellige forhold og den har bl.a været med på Söderåsen i Sverige, Mols Bjerge, MTB-spor og ridestier i diverse skove omkring Storkøbenhavn og en afsluttende tur, hvor stranden skulle afprøves. Her ville jeg også teste, hvordan de reagerede, når de blev drivvåde. Og det var intet problem i at de får vand! Jeg følte ikke jeg blev hæmmet af, jeg havde haft dem med ud i vandet.

Intet problem i de bliver hevet en tur i vandet.

“Min bekymring” efter første tur i skoen var, om de ville blive hårde for underbenene, når man kom op på +30K distancer. Men efter jeg har løbet nogle ture på den længde i skoen, så blev jeg overrasket over, hvor godt det stadig føltes at have dem på efter nogle timer i skoven. Der var ingen grund til bekymring her.

Til slut er min konklusionen at det er en virkelig lækker sko. Vil du have en trailsko, hvor du aldrig går galt i byen, hvis bare du har den med – Så er Salomon S/Lab Ultra 3 er rigtig godt bud! 

Skulle jeg f.eks på en træningsweekend og kun havde mulighed for at tage et par sko med – så ville jeg nok vælge Salomon S/Lab Ultra 3. 

Håber du blev klogere på om Salomon S/Lab ultra 3 er noget for dig eller måske har vækket din interesse for skoen! Uanset hvad, så er jeg glad for mit par og de kommer helt sikkert til at få mange flere kilometer i terrænet. 

Men husk på, at dette er min mening/oplevelse med skoen og folk er forskellige. Så er du interesseret i om skoen er noget for dig, så er det altid bedst at tage ned og prøve den i butikken! 

// Anders Poul – Trail Run Denmark

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: