Hop til indhold

Vejrhøj Familie Trail

Det var ikke længe siden vi sidste besøgte Vejrhøj Trail. Midt i august blev der afholdt Endure Trail som også var arrangeret af Vejrhøj Trail, så efter den Trail-fest, så var vi i hvert fald klar på endnu af et brag af et race på Vejrhøj. Denne gang blev der afholdt Vejrhøj Familie Trail med Distancer på 7, 14 og 21K samt børneløb på 2,5, 3 og 7K.

Starterne var fordelt ud over dagen, så vi ikke blev for mange samlet på en gang, og første start gik kl 09.00 med 21K.

Vi var selv til start på 21K distancen og vidste der ventede 3 omgange.

Der var i dagene op til løbet blevet lagt et rutekort op i begivenheden på facebook. Det viste bl.a at ruten var tilgængelig på siden Trace de Trail. Det er altid en god sikkerhed at downloade ruten og lægge den ind på uret, når man skal løbe et trailløb. Tror de fleste trailløbere har prøvet at stå et sted, hvor der pludselig ikke var flag eller markeringer 😉 Det kan ske man har sovet i timen og misset af skilt, eller hærværk mod rutemarkeringen etc. Hvis du har et ur, hvor du kan lægge GPX filer ind, så har vi lavet en lille guide til, hvordan du kommer godt i gang med at bruge dit ur med ruter. SE MERE HER (Guiden er til Garmin)

Herunder ses højdeprofilen fra 21K (3 omgange) og rutekortet fra Trace de Trail

Du skal selvfølgelig først finde ud af om dit løbeur understøtter denne funktion. Og vores guide viser, hvordan det bl.a fungerer på et Garmin ur via Garmin Connect.

Der var en fantastisk stemning på pladsen og det var en fornøjelse at se de helt små og de voksne give den max gas og have en fest. Det var ikke nogen nemme ruter, så imponerende indsatser hele vejen rundt! Løbet er en indsamling til Legeheltene og længere nede kan du læse om initiativet fra Børneulykkesfonden eller bruge dette link vi har lagt op her:

LEGEHELTENE

RUTEN:

Start og målområde var “Ved Vraget” som den store parkeringsplads hedder ved stranden. Vil du op og løbe på Vejrhøj, så kan du også indtaste “Vindekilde Strandvej 21, 4540 Fårevejle.

De første 2 km var flade. Først skulle vi over markerne og ned til broen som førte os ned til stranden. Her ventede der 600 m i sandet inden vi drejede ind forbi målområdet. Vi krydsede Vindekilde Strandvej, hvor der var placeret en vagt som hjalp med at styre trafikken. Nu skulle vi op mod toppen af Vejrhøj og dem der kender Vejrhøj ved, at uanset hvilken vej man løber op, så bider den altid fra sig og gør, at man bliver hurtigt husket på, man er ejer af et par ben og lunger.

Ved dette løb blev vi forkælet med en ny sti på stigningen der tog os fra “Dødensdal” og ind på marken der ligger ved siden af den stejle stigning og videre over i Vejrhøj Skov. Herfra videre over marken op og vende helt oppe ved udsigtspunktet inden vi begyndte at løbe nedad langs markerne. Halvt nede drejede ruten nu op mod toppen igen og det var igen en skrap stigning. Men vi kom for at blive udfordret med højdemeter og højdemeter fik vi! 

På toppen løb vi nu ned af den tidligere nævnte “Dødensdal” som er segment-navnet på stigningen på strava. Første del af nedstigningen er “bare der ud af” kun afbrudt af lidt trapper, og når man nærmer sig bunden begynder stien at sno sig i små hårnålesving og krydret med bl.a et træ som man løber “igennem”. I bunden var det så over vejen og ind til målstregen (eller videre ud på næste runde).

En rigtig fed rute, hvor der var stejle stigninger, små snoede stier, hurtige og tekniske nedstigninger, strand og en fantastisk udsigt fra toppen af Vejrhøj som altid! Ruten kan anbefales at gemme eller finde den på Trace de Trail og bruge den i dine kommende træninger.

Vejrhøj Trail skriver:

“Vejrhøj Familie Trail er arrangeret af Vejrhøj Trail. Vi håber med denne indsamling til Legeheltene, at kunne gøre en forskel, vi mener at man skal gøre en forskel, der hvor man kan. Vi prøver at sætte fokus på, at bevægelse er godt, uanset om man er syg eller rask, voksen eller barn.”

Du kan læse mere om Vejrhøj Trail HER og se de kommende events de afholder i 2021. Vi glæder os i hvert fald allerede til næste race på Vejrhøj!

Billeder taget af Morsch Photo / Morten Schrøder

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: