Hop til indhold

Nike Pegasus Trail 2

Jeg har valgt at skrive lidt om de sko som jeg selv løber i. Jeg har, siden jeg startede med at løbe trail I 2013, prøvet en masse forskellige sko, nogle valg har været mere heldige end andre.

Når jeg selv ser, at der er kommet en ny interessant sko, så læser jeg gerne en anmeldelse af skoen. Men tit synes jeg ikke det er en 100 % fair bedømmelse, da anmeldelsen tit afsluttes med, at du kan købe sko på vedkommendes webshops og det eliminerer jo nok, at skoen får omtalt sine dårlige sider…

Folk er forskellige, smag og behag osv. og det er super fedt med et bredt sortiment af trailsko. Jeg har selv en god portion trailsko og finder det interessant, at finde den rigtige sko til det pågældende race eller træning.

Jeg har interesse i, at prøve forskellige sko og på den måde kan jeg også bedre vejlede mine kunder, når jeg i mit daglige virke som personlig træner giver råd og vejledning til hvilke sko jeg anbefaler.

Nå, men vi må hellere komme til sagen!

Jeg har købt mig et par Nike Pegasus Trail 2. Jeg har tidligere løbet i en del Nike Trailsko, her kan jeg bl.a. nævne Air Zoom Wildhorse 3, Terra Kiger (4 og 5) og Pegasus 36 Trail. Især Nike Pegasus 36 Trail var jeg enormt glad for og derfor skulle jeg helt sikkert se på, hvad der var op og ned på denne nye model.

Inden jeg går videre med skoen, så lad mig fortælle, at skoen ikke er sponsoreret! Den er købt som almindelig kunde og det er derfor min egen personlige mening om Nike Pegasus Trail 2. Du skal være velkommen til at give mig feedback og kritik :). 

Om Skoen:

Vægt: 333 gram (str. 44)

Drop: 10 mm

Stack Height (Højde på sålen): 31 mm Hæl og 21 mm forfod

Jeg fik mine nye Nike sko dagen inden jeg skulle løbe et race på 30 km. Jeg må ærligt indrømme at min nysgerrighed for at prøve de nye sko, var større end den sunde fornuft som siger, man ikke skal stille op ved race i nyt gear, som man ikke har afprøvet ved sin træning. 

Løbet som skulle løbes var som sagt 30 km langt og der var varieret terræn som strand, skovstier, græsmarker, MTB spor og en masser bakker og igen med forskelligt underlag. Altså en perfekt dag til at få testet en trailsko.

Skoen er enormt behagelig at have på, men afhængigt af, hvad man er vant til, så kan den godt føles lidt stor og klodset på foden. Jeg har selv en bred fod, men i skoen her føler jeg mig rigtig godt tilpas.

På lange distancer er det en lækker sko og man står faktisk udemærket i sporet. Sålen er ikke særlig grov i mønstret, så det er ikke en sko man skal vælge til et mudderrace! Den har et lækkert bounce når man rammer de hårde stier ved transportstykkerne, men i sporet får man ikke så meget glæde af det.

I skarpe sving og med lidt fart på, så sejler man lidt rundt i skoen og med den forholdsvis høje stack height, så er den ikke særlig stabil i svingene og man føler man er på vej ud gennem siden af skoen og mister følingen med underlaget.

Skal du løbe et race, hvor du kommer gennem vand og skoen bliver gennemblødt – så er det faktisk ikke nogen katastrofe… Her blev jeg rigtig overrasket, da jeg nok havde forventet at løbe med en swimmingpool om hver fod efterfølgende.

Jeg har løbet i denne sko i halvanden måned nu og prøvet den ved en masse træninger i skoven, stier, over marker, i mudder, i vand, asfaltstrækninger og endda på bane (havde glemt mine andre sko), og selv på banen klarede skoene det rigtig godt.

Som en afsluttende test af skoen, så har jeg haft skoene med på en træningsweekend på Kullen. På en så teknisk rute får man slet ikke glæde af skoens stærke sider, og det er måske unfair at bedømme den udefra et terræn, som skoen ikke praler af at kunne “erobre”.

Jeg har nu været omkring, hvad jeg ser som det negative ved skoen! Men sagen er den, at jeg faktisk er:

RIGTIG GLAD FOR DEN!

Det kræver dog, at man bruger skoen rigtig. Og hvad vil det så sige? Det er en perfekt træningssko, især når du skal ud på de lange søndagsture.

Den kan det hele, men er ikke den bedste til noget! Men f.eks. på transportstykker er den rigtig lækker at løbe i, indtil man igen rammer skoven, da den har et lækkert bounce på de hårdere underlag.

Vælger du skoen, for at bruge den til at få kilometer i benene i skoven og nyde turen – Så bliver du også rigtig glad for den!

Vælger du skoen, for at løbe intervaller i skoven i teknisk terræn og kan lide at løbe rundt i mudder, så bliver du vildt skuffet!

Men har du denne sko med dig, så går det aldrig helt galt, uanset hvad du begiver dig ud i. Med årstiden vi går ind i, så er det ikke rigtig en god vintersko. Her ville jeg kigge efter noget med en grovere sål. Men igen, det kommer an på, hvor mudret dine ture skal være. Bliver du på de store skovstier, så er den helt perfekt.

Som jeg tidligere skrev, så har jeg allerede løbet en masse kilometer i skoene og de er afprøvet i forskelligt terræn, f.eks. dyb mudder, og mens de er drivvåde. De er stadig fuldstændig intakte og der er ikke en skræmme eller antydning af at de ikke kan klare mosten (Det kan alle trailsko jeg har haft ikke prale af)!

Mine tidligere Nike Trailsko har også holdt virkelig flot, f.eks. har jeg stadig mine første Nike Air Zoom Wildhorse 3 stående (de er købt i 2017 – har dog skiftet snørebånd) og mine Nike Trail Pegasus 36 har jeg haft i over et år og de løber stadig i sporet flere gange om ugen! 

Så går du også efter et par nye trailsko der skal kunne holde – så er det nok ikke nogen dårlig ide at kigge på Nike!

Jeg håber du er blevet klogere på, om Nike Trail Pegasus 2 er noget for dig. Som tidligere nævnt så er du meget velkommen til at give feedback og kritik, eller hvis der er noget som du f.eks synes der mangler i testen af skoen.

Skriv til info@trailrundenmark

// Anders

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: