Hop til indhold

Endure Trail 2020

I weekenden blev der afholdt Endure Trail 2020, med Vejrhøj Trail som arrangør.

Vejrhøj Trail arrangerer flere løb over året, som nævnt Endure Trail, men også Vejrhøj Familie Trail (Afholdes 5. september 2020). Fælles for alle løb deres løb er, at alt overskuddet altid bliver doneret til gode formål. Du kan læse mere om Vejrhøj Trail og hvem de støtter med deres arbejde HER

Endure Trail havde flere distancer på programmet. Du kunne vælge mellem 120, 60, 30 eller 10 km. Der var endda 2 muligheder for at løbe 60 km racet, da der også blev afholdt “Sunset to Sunrise”, hvor pandelamperne skulle tages i brug. Der var lagt op til en løbefest! Og fest blev der!

De lange distancer  (60 og 120 km) startede lørdag og de kortere distancer (10 og 30 km) skulle løbe om søndagen. Begge dage var præget af det gode vejr med 30 grader! Tror vi alle havde ekstra fokus på vores væskeindtag, både før, under og efter løbet. Undertegnede skulle selv løbe 30K om søndagen og lige fra det øjeblik man ankom, var der en fantastisk stemning på pladsen! 

RUTEN:

Jeg er selv meget glad for at træne i området omkring Vejrhøj. Der er en fantastisk natur og du kan få en meget varieret træning. Det er et erfarent team af løbere som står bag Vejrhøj Trail og det kunne man i den grad mærke, da vi tog hul på årets rute. Der var blevet lavet et super arbejde mht. ruten, som tog deltagerne gennem Kårup Skov, ned på stranden, over de mange bakker bakker ved markerne og selvfølgelig flere gange op og ned af Vejrhøj. Se slideshowet herunder for billeder fra ruten eller besøg Vejrhøj Trail på facebook HER

Billeder taget af: Morten Schrøder/ Morsch Photo

Der var blevet kræset for deltaljerne med at finde de fedeste stier til deltagerne og selvom vi alle nok led lidt derude, så var det en trail-fest.

Løbet startede fra parkeringspladsen “Ved Vraget”. De første 3 km var en sløjfe, hvor vi var ude forbi Sanddubberne Campingplads og videre over broen som førte os ned til stranden. Nu gik turen tilbage mod, hvor vi startede og første tur op ad Vejrhøj ventede os. Der er flere stier op til Vejrhøj, men den første som vi nu nærmede os er den korteste (og den stejleste). 700 m stigning hvis jeg husker rigtig og den bider altid fra sig, når man snor sig op, inden man rammer de lige strækninger og toppen begynder at nærme sig. På toppen havde vi rundet de første 4 km og nu gik turen ned igen. Vi løb ned via markerne og ramte snart stranden for igen at blive dirigeret opad mod Rævebjerg. 7 km inde i løbet ramte vi Kårup Skov. Her i skoven finder man både vandrestier, mtb spor og masser af højdemeter, så var spændt på, hvad arrangøren havde fundet frem til os. Vi vidste at vi også skulle gennem Kårup Skov på vejen hjem senere, og vi nåede også at få set masser af det som skoven tilbyder.

Nu gik turen skiftevis ad nogle grusveje og ned på stranden indtil vi ramte muligheden for at få fyldt vores vanddunke på parkeringspladsen ved Ordrup Strand. Mit ur sagde nu 17 km, så ca. 13 km hjem herfra. Nu løb vi igen mod Kårup Skov og nu fik vi lov til at hilse på nogle lækre stigninger i skoven. Turen gik videre mod Rævebjerg, som vi nu skulle løbe modsat af tidligere og den trækker også godt på energien, uanset hvilken retning man løber den. Man fik nu en god lang nedstigning inden vi igen skulle opad. Denne gang ad vandrestierne op mod Vejrhøj. Fra toppen blev vi sendt ned gennem Vejrhøj skov og et smut op til Gravhøjen inden vi skulle turen tilbage, men nu op gennem Vejrhøj Skov. Benene kunne mærkes, men vidste det var dagens sidste stigning og fra toppen ventede et stejl nedstigning inden man løb over mållinien (Hvis man løb 30 km, ellers ventede næste runde). 

Et super flot arrangeret løb! Man kunne mærke, at der var blevet knoklet for at vi alle fik en kanon oplevelse i sporet. Og i de her corona-tider, så synes jeg det er så fedt, at arrangører over hele landet knokler for at få os alle ud i sporet igen. Jeg er i hvert fald helt sikkert til start igen næste gang og har du ikke prøvet at løbe Vejrhøj Trail, så er der de bedste anbefalinger herfra!

Tillykke til alle deltagerne der kom igennem distancerne – I er mega seje!

Men også stort tillykke til Vejrhøj Trail for et super arrangement!

Vi ses igen næste gang, når der afholdes Vejrhøj Familie Trail

// Anders Poul – Trail Run Denmark

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: